אלרגיה לחלב הינה האלרגיה השכיחה ביותר למזון ומופיעה אצל קרוב ל-3% מהאוכלוסייה. אלרגיה זהו מצב בו הגוף רואה בלקטוז (סוכר החלב) גורם זר ולכן נלחם נגדו ואז גופינו מגיב בתגובה אלרגית כנגד החלב. (בניגוד למצב של אי-סבילות ללקטוז, שאז לאדם חסר האנזים הנקרא לקטאז, שזהו האנזים המפרק את הלקטוז (סוכר החלב), ואז הלקטוז מגיע למעי שלנו כאשר הוא לא מפורק וגורם במערכת העיכול לגזים, נפיחות, בחילות ושלשולים)

התגובה האלרגית שהינה המשמעותית ביותר והמכונה תגובה אלרגית מידית לחלב, יכולה להתרחש דקות עד שעה כשתינוק, ילד או מבוגר נחשפים לחלב. התגובה יכולה להיות מפריחה מגרדת בלבד ועד נפיחות, קוצר נשימה, תחושת חנק, איבוד הכרה ואף מוות.

אלרגיה לחלב מתגלה לרוב בינקות, לרוב עם החשיפות הראשונות של התינוק. כמו בכל תגובה אלרגית הדיווח של החולה או הוריו הוא הבסיס לאבחון של התגובה האלרגית.

תינוקות וילדים הסובלים מאלרגיה לחלב חייבים לקבל ייעוץ של דיאטנית על מנת להשלים את החסר התזונתי הנלווה לאי אכילת מוצרי חלב, בעיקר את החסר בחלבון וסידן.

בניגוד לאלרגיה לבוטנים, אגוזים ודגים אלרגיה מידית לחלב חולפת ברוב המקרים עד גיל הבגרות (כ-80% מהסובלים מאלרגיה לחלב יבריאו עד גיל 16), כאשר ככל שהילד גדל הסיכוי להבראה והעלמות האלרגיה יורד.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'Mame' ותישארו מעודכנים

המעקב בהמשך כולל טסט עורי חוזר כל 6- 12 חודשים. במידה ויש עדות בטסט העורי (וכן בהמשך בבדיקת דם) להעלמות האלרגיה – הילד מוזמן לביצוע תגר פומי – כלומר טעימת חלב בכמות הולכת ועולה תחת השגחה! מלאה במרפאת האלרגיה המצוידת בצוות וציוד המתאים לטיפול בתגובה אלרגית חריפה.

דרך הטיפול הטובה ביותר באלרגיה למוצרי מזון היא הימנעות מאותם מוצרים שמעוררים את התגובה האלרגית (חשוב לדעת שלפעמים האלרגנים יכולים לגרום לתגובה גם על ידי נוכחות באוויר). לכן יש להקפיד לברר מהם רכיבי המנה בעת אכילה מחוץ לכותלי הבית. לקרוא בעיון רב את התוויות על מוצרי המזון. ארצות הברית ומדינות רבות אחרות מחייבות את חברות המזון לציין על מוצריהן בשפה פשוטה וברורה אם הם מכילים אלרגנים.

והעיקר שיהיה לכם חג בריא ושמח!