סלט עלים בויניגרט תותים/ מנגו

השף:  עומר מילר

אם אתם מחפשים משהו מיוחד לארוחה חגיגית, המתכון הזה בשבילכם!

החומרים ל-4 מנות:
1 חסה חתוכה
חופן עלי נענע
5 תותים חתוכים לחצאים/ חצי מנגו חתוך לקוביות
100 גרם גבינת בולגרית (מומלץ 24% שומן, חתוכה לקוביות)
חופן שקדים פרוסים קלויים / אגוזי מלך

לרוטב:
6 כפות רוטב שף לסלט של אסם
3 כמות שמן קנולה
5 תותים מעוכים עם מזלג או מרוסקים במוט בלנדר / חצי מנגו מרוסק במוט בלנדר

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את החסה, עם עלי הנענע והתותים החתוכים/ מנגו.
לרוטב: יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת ומשקשקים עד לקבלת מרקם אחיד.

לפני ההגשה:
יוצקים את הרוטב על הסלט.
מפזרים מעליו את קוביות הגבינה והשקדים הקלויים.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'Mame' ותישארו מעודכנים

סלט סלק, אננס וגבינת חלומי צלויים

סלט מקורי, מרענן שאי אפשר להתעלם ממנו.

החומרים ל-6 מנות:
2 סלקים בינוניים שלמים
קופסת שימורים של אננס
1 כפית סוכר חום
2-3 צנוניות פרוסות דק לחצאי עיגולים
1 צרור עלי רוקט שטופים ויבשים
200 גר' גבינת חלומי חתוכה לקוביות
100 גר' אגוזי מלך טבעיים
חופן מלח גס

לרוטב:
8 כפות רוטב שף לסלט של אסם
4 כפות שמן זית מעודן או שמן חמניות
2 יח' ארטיק קרח בטעם אננס חתוך לקוביות 1/1- מה זה 1/1?- אפשר במקום קוביות הארטיק לשים מיץ מקופסת השימורים של האננס?

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור מראש ל- 200 מעלות.
2. מניחים בתבנית תנור על גבי נייר אפיה חופן מלח גס ומעליו את הסלקים עם הקליפה. צולים כחצי שעה בתנור עד לריכוך. מצננים, מקלפים ופורסים לשמיניות.
3. מחממים מחבת טפלון ללא שמן וקולים את האגוזים עד לפריכות.
4. מחממים במחבת 2-3 כפות שמן זית וצורבים את קוביות גבינת החלומי עד הזהבה.
הרוטב: יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת ומשקשקים עד לקבלת מרקם אחיד.

הרכבת הסלט:
1. בקערה גדולה מניחים רוקט, מפזרים מעליו את האננס, הצנוניות והאגוזים ויוצקים 3/4 מהרוטב. מערבבים ומעבירים לקערת הגשה.
2. מסדרים בצורה יפה את קוביות הגבינה ואת הסלקים ויוצקים את שארית הרוטב.

*רצוי להכין את גבינת החלומי רגע לפני ההגשה על מנת שתישאר פריכה וחמימה
**טיפ: ניתן להוסיף 2 יח' ארטיק קרח בטעם אננס חתוך לקוביות קטנות לצנצנת של הרוטב, חשוב לשקשק לקבלת מרקם מפנק.

סלט ירקות שורש בויניגרט אסייתי

סלט מיוחד וטעים שכל האורחים יתלהבו

החומרים ל- 4 מנות:
1 גזר
רבע כרוב בינוני
2 מלפפון
1 צנון/ 3 צנוניות
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
1 כוס נבטים
רבע בצל סגול קצוץ (מומלץ)
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
להגשה: 1 כף שומשום קלוי

לרוטב:
5 כפות רוטב שף לסלט של אסם
3 כפות שמן קנולה
2 כפיות שמן שומשום
1 כף סויה

אופן ההכנה:
חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה.
לרוטב: יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת ומשקשקים עד לקבלת מרקם אחיד.

לפני ההגשה:
1. יוצקים את הרוטב על הסלט.
2. מפזרים מעליו שומשום קלוי.


סלט פנזנלה רענן

החומרים ל- 4 מנות:

4 פלפלים אדומים
1 סלסלת עגבניות שרי (רצוי לערבב כמה סוגי עגבניות שרי: תמר, מנומרות, צהובות)
1 בצל סגול חצוי
1 כוס זיתי קלמנטה מגורענים
1 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה)
מלח, פלפל לפי הטעם
150 גרם בייבי מוצרלה / קוביות בולגרית
1 כוס קרוטונים אפויים לסלט אסם

לרוטב:
5 כפות רוטב שף לסלט אסם
2 שיני שום כתושות
1 כפית שמן שומשום
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. קולים את הפלפלים בגריל עד שהקליפה נחרכת, מעבירים לשקית ניילון ומצננים 10 דקות (פטנט להפרדת הקליפה). קולפים וחותכים לרצועות.
2. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה (למעט הקרוטונים). מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.

הרוטב: יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת ומשקשקים עד לקבלת מרקם אחיד.

לפני ההגשה:
לפני ההגשה מפזרים את הקרוטונים.