סופלה תפו"א וגבינה (5 מנות)

חומרים:

5 יח‘ תפו"א מבושלים וקלופים
100 גר‘ גבינת טוב טעם
1/2 בצל סגול קצוץ
3 כפות כרישה חתוכה גס
2 שיני שום קצוצות

2 כפות שמנת חמוצה טרה
2 פרוסות גבינה צהובה נעם
3 ביצים מופרדות
1 כף קמח תופח
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
מעט חמאה לשימון התבניות האישיות

אופן הכנה:

-מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין ומוסיפים את גבינת הטוב טעם ומערבבים היטב.
-מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
-מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב.
-מקפלים את הקצף לתערובת. משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.
-אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד הזהבה ומגישים חם ומייד.

המלצת השף:

ניתן לאפות גם בכלי סופלה אחד גדול.
זמן אפייה כ- 35 דקות.
מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה.
להגיש בליווי סלט עשבי תיבול לימוני.

מאפה גבינות מלוח (4 מאפים)

חומרים:

למאפה:

1 חבילה (600 גר׳) בצק עלים
(מומלץ על בסיס חמאה) מרודד מופשר

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'Mame' ותישארו מעודכנים

למילוי:

1 יחידה (250 גר׳) גבינת טוב טעם טרה
2 כוסות (200 גר׳) גבינה צהובה נעם מגורדת
150 גר׳ בולגרית 5% משק צוריאל
גליל מה עז (180 גר׳) משק צוריאל
1 גביע (100 גר׳) קרם גבינת שמנת 5% טרה
כוס קמח לבן
1 ביצה
¼ כפית פלפל שחור
להברשה - 1 ביצה טרופה
לזרייה חופן שומשום וקצח

אפשרויות לגיוון:

3-4 כפות של ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות או ממרח זיתים

אופן הכנה:

מעבירים לקערה את חומרי המילוי ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה. מחלקים את הבצק ל-4 מלבנים בגודל 27X15 ס"מ. עובדים עם כל מלבן בנפרד על נייר אפייה מקומח קלות ואת יתר מלבני הבצק שומרים בנתיים במקרר. מברישים בביצה את אחת הצלעות המאורכת של המלבן, מורחים על הבצק רבע מהמילוי (משאירים 1 ס"מ ללא מילוי בכל צלע), מקפלים לחצי.

בעזרת סכין חדה חותכים את הצלע שסגרנו ל"שפיצים" בעומק 2 ס"מ וסוגרים את שני פתחי הגליל הממולא לעגול עם חור באמצע. מברישים את הבצק בביצה וזורים שומשום וקצח. מעבירים לתבנית אפיה יחד עם נייר האפייה ומאחסנים במקרר כשעה-שעתיים. מחממים תנור ל-230 מעלות ואופים 15-20 דקות עד שפני המאפה ותחתיתו שחומים.

טרמיסו - גבינה

חומרים:

2 מכלים שמנת מתוקה 38% טרה
2 חב‘ טוב טעם
כוס סוכר
פקק תמצית ווניל
10 יח‘ בסקוטים
חצי כוס אספרסו קפה נמס (מרוכז, כשתי כפיות מלאות)
2 וחצי כפות קקאו איכותי

אופן הכנה:

-מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, עד קבלת קצפת רכה
-מערבבים היטב בקערה את הקצפת, גבינת טוב טעם ותמצית הווניל
-טובלים את הבישקוטים באספרסו (טבילה מהירה) ומניחים בתחתית כוס יין או תבנית (לכוס היין יש לשבור לחצי את הבישקוט לפני הטבילה באספרסו)
-יוצקים על הבישקוטים את תערובת הגבינה, ומפזרים מלמעלה את הקקאו בעזרת מסננת קטנה.

המלצת השף:

להוסיף אגוזים גרוסים לתערובת הגבינה
להקציף את השמנת המתוקה עם סוכר חום