התקשרנו לשמעון אלמוג השף של מלון רמדה בירושלים, והשף הראשי של מסעדת תמנע החלבית, ולא ויתרנו עד שהוא נתן לנו את המתכון המדהים שלו ללזניה איטלקית מדהימה במיוחד לשבועות. שווה הכנה

מצרכים

12 עלי לזניה
שליש כוס צנוברים קלויים קלות

לחצילים:

שלושה חצילים ארוכים פרוסים לאורך בעובי של בערך ס"מ

שלוש ארבע כפות שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס.

רוטב:

קילו עגבניות מרוסקות
שלושת רבעי כוס מים מינרלים
3 כפות שמן זית
3 שינים שום קצוצות דק דק
כפית סוכר
מלח, פלפל שחור גרוס.
רבע כוס בליזיקום קצוץ
קמצוץ אורגנו טרי.

המלית:

חצי קילו ריקוטה
100 גרם גבינת פרמז'ן
100 גרם גבינת עיזים חתוכה לקוביות
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה, מניחים את החצילים, מזלפים שמן זית, ואופים כעשרים דקות עד שהם רכים.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'Mame' ותישארו מעודכנים

-מוציאים אותם מהתנור, מכינים את הרוטב, מערבבים את כל החומרים בקערה. ומניחים בצד.
מרכיבים את המנה:

-משמנים את התבנית, רצוי פיירקס. מסדרים עליה עלי לזניה שכבה ראשונה, יוצקים שליש מכמות הרוטב, שליש מכמות הגבינות המעורבבות. ושליש מהפרמז'ן המגורד.

-מסדרים שכבה של חצילים שאפינו קודם, ושוב עלי לזניה ושוב רוטב , גבינות, ופרמז'ן.

-הציפוי העליון, שמים את דפי הלזניה , עליהם רוטב, ומפזרים עליהם גבינה, ומפזרים מעל הכל צנוברים. אופים כעשרים וחמש דקות מכוסה בנייר אלומיניום, מוציאים את הנייר ומחזירים לאפיה לעשרים דקות נוספות עד להזהבה.

-לקרר לפני שחותכים, ואפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים.

שבועות שמח!!