אוכל הוא אחד הגורמים ההכרחיים לקיום האדם, צריך רק מי שיבשל אותו. יש תוכניות קיומות שונות בעולם כמו למשל: איך לשרוד את החופש עם הילדים. איך תוציאי את עצמך מהמיטה בלי שאף אחד ירגיש שאת עייפה וכו'.. לדילמות אלו יש כל מיני פתרונות יצירתים ויעילים. אבל כשמדובר באוכל - לא מדובר ביחסי בעיה ופתרון, סיבה ותוצאה, מדובר בנטו אהבה!

אהבה לאוכל, למטבח, לקונספט הכללי שנקרא לבשל. למה שבאמת גורם לנו לבשל את המנה, הארוחה או סתם ככה לאפות עוגה באמצע היום. להתחבר לסיפור עצמו. רות רוזובסקי מביאה את סיפור האוכל שלה, היא משתתפת בתוכנית הריאלטי מאסטר שף, אם חד הורית גדלה בבית חרדי והיא מדברת רק בשם עצמה. היא אינה מציגה מגזר, עדה או לאום, היא באה להציג את סיפור האוכל שלה. למאמע היו כמה שאלות.. ולא שכחנו גם לקחת 2 מתכונים מנצחים שאתן חייבות 'לספר' אותם במטבח שלכן... אוכל זה עניין של סיפור טוב.

מהו הגורם המניע לרצות להציג את המאכלים שלך ולשתף צופים רבים בכך?

אני מחוברת לאוכל מגיל צעיר מאד. גדלתי בבית שבישלו בו הרבה. אני אוהבת את היצירתיות ואת הדמיון שאפשר להכניס באוכל ואוהבת את הנתינה שבדבר. כצופה אדוקה במאסטר שף לאורך כל העונות. תמיד קינן בי הרצון להיות שם ולהכין, לעמוד במשימות כאלה ואחרות. זה בה מהאבה להכין את האוכל ליצור אותו ולתת לו משמעות. 

‏הודחה מהתוכנית, רות רוזובסקי.

 

האם העובדה שאת חרדית, דתיה איך שאת מגדיר זאת, יצרה לך מחסום בשלבי הקבלה לתוכנית או להפך?

העובדה שאני דתיה לא יצרה שום מחסום, כיוון שזו תכנית שעוסקת באוכל, אז האוכל והטעם הם אלה שקובעים. יש אספקט של אשיות שהמתמודד מביא, אך לא עניין עדתי, גזעי וכו' . משפחתי היו בעדי תמיד והם תומכים לאורך כל הדרך, שמחים וגאים בי.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'Mame' ותישארו מעודכנים

החשיפה הזו שאינה אופיינית במגזר ממנו את מגיעה, עשתה לך טוב?

ברור שחשיפה בכלי תקשורת כדוגמת טלוויזיה אינה אופיינית למגזר ממנו באתי. כיוון שצפיה מלכתחילה בטלוויזיה אסורה. איני נכנסת לביקורת בעניין הזה ובטח כשאני לא נמנית על המגזר וכשלי בעצמי יש טלויזיה בבית. אני אדם שחי בשלמות עם הדברים שאני עושה ואני מקבלת בברכה גם את עניין החשיפה. כל אחד יכול להשתתף בתוכנית כזו או אחרת, לא משנה מאיזה מגזר הוא מגיע ובתנאי שהאדם שמשתתף בתכנית יהיה שלם עם זה ולא יסתתר מאחורי מסכה כזו או אחרת..

‏במטבח באהבה..

ההשתתפות בתוכנית כוללת גם שימוש במטבח 'לא כשר' בלשון המעטה, איך  זה מסתדר עם תפיסת עולמך?

השתדלתי לשמור בתכנית על כשרות. השתמשתי בבשר כשר שהביאו לי מההפקה במיוחד, התנור דולק שם שעות מרובות ב250 מעלות. יש ברנר שאפשר להשתמש בו לפני כל שימוש במחבת או סיר. מי ששומר כשרות וזה חשוב לו יכול בהחלט להקפיד. כמובן במידה כזו או אחרת.

‏מציגה את המנה שלה 

מהו המתכון המועדף עלייך?

אין לי מתכון מועדף. אני אוהבת לאכול ואוהבת להכין אוכל מאד מגוון ומהרבה מטבחים. יש לי חיבה יתרה למתוקים. בכל זאת הנה שני מתכונים םשאני מאד אוהבת: 

 

סלט קינואה ירוק עם רוקט ופיסטוקים

1 חבילה קינואה
2. בצל סגול
1 חבילה כוסברה
1 חבילה פטרוזליה
1. חבילה בצל ירוק
1. חבילה נענע
חצי פלפל ירוק חריף
חצי ליים ירוק
חצי חבילת רוקט
1 חבילה חמוציות
חופן פיסטוקים קלויים
פלפל
מלח
כמון
שמן קנולה

מבשלים את הקינואה בסיר עם מים מלח ופלפל לפי הוראות יצרן. מקררים ומניחים בצד.

במחבת מטגנים בצל סגול חתוך לרצועות אורך מוסיפים מלח, פלפל וכמון. מניחים בקערה בצד.

במעבד מזון טוחנים את הליים, הפטרוזליה הכוסברה, הנענע ואת פלפל החריף, מוסיפים בזרזוף שמן עד לקבלת משחה חלקה אך לא נוזלית מידי. מתבלים במלח ופלפל.

מערבבים את כל המשחה הירוקה עם הקינואה המבושלת, מוסיפים את רצועות הבצל המטוגן, מוספים את החמוציות ואת עלי הרוקט, חותכים בצל ירוק לעיגולים קטנים ומוסיפים לקערה.

מצלחתים יפה ומפזרים בנדיבות מלמעלה אץ הפיסטוקים הקלויים.

יש אפשרות לשדרג את המנה על ידי הוספה של קוביות סלמון מוקפצות עם מעט שום סויה וג'ינג'ר טרי.

 

עוגיות פרחי חמאה וריבת שזיפים

לבצק פריך:

500 גר' קמח
50 אבקת שקדים
270 גר' חמאה
2 ביצים
160 גר' א. סוכר
4 גר' אבקת אפיה

למילוי:

1 ק"ג שזיפים אדומים
700 גר' סוכר
1 מקל וניל / א. סוכר וניל

במעבד מזון לשים את כל חומרי הבצק לאחות מעט ורק אז להוסיף את הביצים. לטמיע את הביצים בבצק עד לקבלת מרקם אחיד. לא לעבד יתר על המידה.

לעטוף בניילון נצמד ולקרר לפחות שעה. להוציא ולרדד בין 2 ניירות אפיה. להחזיר להקפאה. כשהבצק קפוא לקרוץ ממנו פרחים בעזרת קורצן, בחצי מהפרחים לקרות חור באמצע הפרח. לאפות 170 מעלות כ13 דקות. הפרחים יוצאים רכים מעט ומתקשים בקירור מחוץ לתנור.

לבשל את השזיפים בסיר ללא גלעינים עד לקבלת מרקם ריבתי. לקרר ולהרכיב את העוגיות. לבזוק אבקת סוכר מעל.אפשרי להשתמש בקונפיטורה קנויה.

בתיאבון!!!